Regler For Godstransport I En Trailer

Indholdsfortegnelse:

Regler For Godstransport I En Trailer
Regler For Godstransport I En Trailer

Video: Regler For Godstransport I En Trailer

Video: Regler For Godstransport I En Trailer
Video: Avkoppling av Trailern 2024, Juli
Anonim

For sikker transport af varer i en trailer skal der overholdes en række regler, herunder specifikationerne for læsning og sikring, kørsel og parkering. Transport af overdimensioneret gods giver en række yderligere krav.

Lasten placeres i traileren tæt på tyngdepunktet
Lasten placeres i traileren tæt på tyngdepunktet

Brug af en biltrailer til at transportere gods øger kørselsbesværet markant, hvilket giver sandsynligheden for en nødsituation. For at forbedre trafiksikkerheden skal føreren af en bil med anhænger overholde en række regler, der er udviklet på baggrund af lang driftserfaring.

Indlæser traileren

I tilfælde af transport af et stort antal små laster skal placeringen i traileren være ensartet for ikke at overbelaste strukturen. Derudover kan ujævn belastning forårsage en trafikulykke under kørslen. Vægten af den transporterede last må ikke overstige den værdi, der er angivet i påhængsdokumentationen. Ved transport af en enkelt last skal den placeres i tyngdepunktet over påhængskøretøjets aksel.

Lastfastgørelse

Traileren er fastgjort til bilen ved hjælp af en speciel anordning - et anhængertræk, mens kontakten opstår langs sfæriske overflader, hvilket gør det muligt at dreje traileren i forhold til køretøjet i alle retninger.

Når du udfører nogle manøvrer, kan der opstå en situation, der fører til afkobling af traileren. For at mindske sandsynligheden for en ulykke duplikeres fastgørelsen af traileren til bilen med et sikkerhedskabel eller kæde.

Parkering

For at forhindre sandsynligheden for spontan rulning er traileren på hjulene låst med låse under parkering. Traileren kan parkeres enten med køretøjet eller manuelt.

Funktioner ved transport af overdimensioneret gods

For stor last bør ikke stikke ud over traileren med de værdier, der er angivet i de nuværende "Vejregler". Overdimensioneret gods skal mærkes med et specielt skilt og om natten også være mærket med reflekterende lys.

Nødvendige dokumenter

Transport af varer med en trailer antager, at føreren af køretøjet har yderligere dokumenter - et certifikat for bestået en teknisk inspektion og et dokument, der bekræfter ejerskabet af traileren eller dens midlertidige brug. Traileransvarsforsikring er ikke påkrævet, hvis du har en forsikringspolice for bilen.

Kørsel

Afstanden mellem en bil med anhænger og andre køretøjer skal være dobbelt så stor som den værdi, der er fastlagt i de nuværende "trafikregler". Det er også nødvendigt at undgå pludselige manøvrer og vognbaneskift.

Anbefalede: