Sådan Tilsluttes Motoren Til Netværket

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tilsluttes Motoren Til Netværket
Sådan Tilsluttes Motoren Til Netværket
Anonim

Enhver elektrisk motor kan fungere fra et vekselstrømsnetværk - trefaset eller enfaset. Nogle af dem kan forbindes direkte til netværket, mens andre gennem matchende elementer og blokke.

Sådan tilsluttes motoren til netværket
Sådan tilsluttes motoren til netværket

Instruktioner

Trin 1

Samlermotorer med permanente magneter på statoren er tilgængelige for spændinger fra 1,5 til 30 V. De kan ikke tilsluttes direkte til netværket. Brug en strømforsyning, der er i stand til at levere en jævnspænding, der er klassificeret til den motor, du bruger, og som er klassificeret til det dobbelte af den strøm, den trækker ved fuld belastning. Tilslut en keramisk kondensator med en hvilken som helst kapacitet parallelt med motoren. For at vende det skal du vende forsyningsspændingens polaritet. Tænd den børsteløse motor på samme måde med den eneste forskel, at polariteten skal overholdes, omvendt er normalt umuligt, og kondensatoren er ikke nødvendig på grund af fravær af interferens.

Trin 2

Universalmotorer er også kollektormotorer, men i stedet for permanente magneter har de viklinger på statoren. De er forbundet i serie med samlerbørsteenheden. Da spændingspolariteten på statoren ændres synkront med spændingspolariteten ved kollektor-børstesamlingen, kan denne type motor drives med vekselstrøm. Hvis en sådan motor er designet til en spænding på 220 V, kan den tilsluttes direkte til netværket. I serie med hver børste skal du placere en højfrekvent choker designet til den strøm, der forbruges af motoren. Det er også nyttigt at omgå lysindgangen (efter omskifteren og sikringen) med en metalfilmkondensator med en kapacitet på ca. 0,1 μF, designet til en spænding på 630 V. Brug af elektrolytiske kondensatorer, både polære og ikke-polære, er ikke tilladt til dette formål. For at bakke en sådan motor skal du skifte ledningerne, der går til børsterne.

Trin 3

En enfaset asynkronmotor kan ikke være reversibel. Hvis den er klassificeret til 220 V, skal du slutte den direkte til et enfaset netværk. Tilslut en tofaset motor, der er klassificeret til 127 V, til lysnettet via en autotransformator med passende parametre. Forbind dens vikling med en høj modstand mod output fra autotransformatoren direkte og med en lavere gennem en papirkondensator, hvis kapacitet er angivet i dokumentationen. Den skal have en spænding på 630 V. Brug af elektrolytkondensatorer er heller ikke tilladt her. Hvis du vil vende om, skal du skifte terminalerne på begge viklinger, men ikke begge på én gang.

Trin 4

En trefaset motor, i modsætning til enfaset og tofaset, kan kun tilsluttes direkte til et trefaset netværk. Hvis der er angivet en dobbelt spænding på den - 220/380 V, svarer det første af disse tal til inklusion med en trekant og det andet med en stjerne. Da et trefaset netværk normalt har en spænding på 380 V mellem faser, skal du bruge den anden metode til at forbinde viklingerne til strømforsyning fra et netværk med sådanne parametre. Tilslut motorhuset til jordledningen, og tilslut ikke nul-ledningen nogen steder. Hvis du vil vende om, skal du bytte to faser. Hvis du har brug for at drive en sådan motor fra et enfaset netværk, skal du under ingen omstændigheder bruge en kondensator til dette. Anvend en enhed kaldet en trefaset inverter. Det skal matche parametrene for forsyningsnetværket og motoren.

Anbefalede: