Sådan ændres Spændingsregulatoren

Indholdsfortegnelse:

Sådan ændres Spændingsregulatoren
Sådan ændres Spændingsregulatoren

Video: Sådan ændres Spændingsregulatoren

Video: Sådan ændres Spændingsregulatoren
Video: Spændings regulatoren 4100.0264 og 62 - med og uden display 2024, Juni
Anonim

Spændingsregulatoren (relæregulator) er designet til at opretholde en konstant spænding i køretøjets indbyggede netværk uanset generatorens rotorhastighed, belastningen på det elektriske netværk og den omgivende temperatur. Derudover kan denne enhed beskytte generatoren mod nødtilstande og overbelastning, automatisk tilslutte generatorens strømkreds eller den spændende vikling til det indbyggede netværk.

Sådan ændres spændingsregulatoren
Sådan ændres spændingsregulatoren

Nødvendig

  • - skruetrækkere med flade og tværformede knive;
  • - nøglenøgler
  • - voltmeter

Instruktioner

Trin 1

På moderne biler anvendes elektroniske kontaktløse spændingsregulatorer, som ikke kræver justering under drift. En mislykket relæregulator repareres ikke, men erstattes med en ny.

Trin 2

Sluk for tændingen, inden regulatorrelæet fjernes. Frakobl batteriet ved at frakoble den negative ledning fra terminalen. Bland ikke ledningerne, der er tilsluttet stikkene, sammen. Dette vil beskadige regulatorrelæet og øge belastningen på generatoren farligt.

Trin 3

For at fjerne reguleringsrelæet, der er installeret separat fra generatoren, skal du løsne møtrikkerne, der fastgør enheden til karosseriet, og derefter fjerne det. Formærker med en markør eller klæbebånd den relative position af spændingsregulatorens kontakter og ledningerne, der går til dem.

Trin 4

Udskift den fjernede, installer en ny regulator på maskinen i omvendt rækkefølge. Kontroller kontakterne ved forbindelserne mellem ledningerne og regulatoren. Kontroller spændingen på generatorremmen. Efter tilslutning af batteriet skal du kontrollere den nye enheds funktionalitet.

Trin 5

For at fjerne regulatorrelæet monteret i generatorhuset skal du frakoble ledningerne, der går til generatoren. Selve generatoren behøver ikke fjernes fra køretøjet. For at gøre dette skal du åbne propperne eller skrue ud møtrikkerne, der fastgør ledningerne til kontaktbolten, afhængigt af generatorens design. Fjern terminalen, når du har skruet af generatoraggregatets excitationsterminalholder.

Trin 6

Fjern generatorens plastikhylster ved at skrue møtrikkerne på den fast. Find tilfældet med relæregulatoren og på den - møtrikkerne til dens fastgørelse og skruen, der fastgør terminalens enhed til ensretterbussen. Fjern skruen, når du har skruet skruerne af. Installer i omvendt rækkefølge for fjernelse.

Trin 7

For at teste funktionaliteten af den nye spændingsregulator med et fuldt opladet batteri skal du frakoble alle forbrugere undtagen tændingen. Start motoren, og indstil omdrejningstallet til ca. 2500-3000 omdr./min. Brug et voltmeter til at måle spændingen ved batteripolerne.

Trin 8

Sammenlign den målte spænding med kravene i specifikationerne (brugsanvisning og reparation). Hvis målingerne ikke stemmer overens, skal du udskifte relæregulatoren. Test ikke enhedens funktion ved at kortslutte dens stik for at undgå at beskadige ensretterenheden.

Anbefalede: