Sådan åbnes En Kategori I Et Kørekort

Indholdsfortegnelse:

Sådan åbnes En Kategori I Et Kørekort
Sådan åbnes En Kategori I Et Kørekort

Video: Sådan åbnes En Kategori I Et Kørekort

Video: Sådan åbnes En Kategori I Et Kørekort
Video: JEG STARTER PÅ MIT KØREKORT 2024, Juli
Anonim

En ny kategori i kørekort giver dig mulighed for at køre en anden type køretøj. For at åbne en kategori er det i de fleste tilfælde nødvendigt at gennemgå uddannelse på en køreskole, bestå praktiske og teoretiske eksamener, betale alle gebyrer og opgaver.

Sådan åbnes en kategori i et kørekort
Sådan åbnes en kategori i et kørekort

Er det nødvendigt

  • - pas
  • - kørekort;
  • - førerkort
  • - to fotos;
  • - kvitteringer for betaling af afgifter og skatter
  • - et dokument om passering af uddannelse i en køreskole.

Instruktioner

Trin 1

Før du kontakter en uddannelsesinstitution, skal du overveje, om du er i den alder, hvor du kan kvalificere dig til en bestemt kategori. Hvis rettighederne med kategori A kan opnås allerede i en alder af 16 år, er det først muligt at opnå rettighederne til en bil eller lastbil (kategori B og C) ved 18 år. Bus, sporvogn, trolleybus kan kun køres fra 20 år. Kategori E (kørsel af køretøjer med trailere og sættevogne) kan kun opnås, hvis du har kategori B, C eller D i din licens i mere end et år.

Trin 2

Kontakt en køreskole, betal for dit kursus og deltag i alle forelæsninger og workshops. Bemærk, at kategori A og B ikke behøver at tage et uddannelseskursus, du kan forberede dig til eksamenene alene.

Trin 3

Find et sæt eksamensbilletter til den kategori, du vil modtage. Du kan købe det fra en boghandel eller finde det online. Sørg for at kontrollere billettenes relevans, de skifter hvert år. Hvis du kan, skal du lære alle billetter udenad for at bestå ikke kun den interne køreskoleeksamen, men også trafikpolitieksamen ved første forsøg.

Trin 4

Bemærk, at teorieksamen i nogle tilfælde kan undgås. Hvis du bestod en eksamen for en anden kategori for ikke mere end tre måneder siden, skal du kontakte din trafikpolitiafdeling, så dens resultater krediteres dig. I dette tilfælde er den kategori, som du har bestået, vigtig - kontakt trafikpolitiet.

Trin 5

Tag en praktisk køreprøve, først på en køreskole og derefter hos trafikpolitiet. På samme tid er det nødvendigt at gennemføre tre øvelser på autodromen uden fejl, efter instruktørens valg. Derefter vil du gå til byen og demonstrere din viden om vejens regler og evnen til at køre bil tilstrækkeligt under konstant skiftende forhold.

Trin 6

Forbered dokumenter til bestået eksamen og opnå et certifikat. Du skal bruge et pas, et førerkort, en lægeerklæring, et kørekort til retten til at køre et køretøj, en kvittering for betaling af eksamensgebyret og pligt, to fotografier (hvis trafikpolitiet kræver det). Få nye rettigheder.

Anbefalede: